Afbeelding
Foto: Mathijs Tromp

Bredase Theo bereikt halve finale op NK Skateboarden: 'Ik had dit niet verwacht'

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - De 18-jarige Theo van den Berg is afgelopen zondag veertiende geworden op het NK Skateboarden in Rotterdam. De Bredase skater wist zich prima staande te houden tussen zijn 52 tegenstanders en verbaasde zichzelf met zijn mooie, 14e plek. 

Zo'n negen jaar geleden stapte Theo voor het eerste op z'n skateboard. Sindsdien is hij zeker drie keer per week te vinden in de skatehal van Pier 15. "Als ik niet bij Pier ben, dan skate ik gewoon op straat." Ondanks dat de 18-jarige veel tijd doorbrengt op zijn board, had hij een veertiende plaats niet verwacht. "Het ging eigenlijk beter dan verwacht", laat de Bredanaar weten. "Ik had gedacht dat ik de kwalificaties niet zou halen."

Afgelopen zondag was de derde keer dat Theo zich mocht bewijzen tijdens het NK. "De eerste keer haalde ik de kwalificaties niet en de tweede keer werd ik 26e," vertelt hij trots. "Het gaat dus ieder jaar beter." Theo denkt dat hij zich met zijn 'runs' goed kan onderscheiden van anderen. "Ik ben best goed in het doen van zoveel mogelijk tricks in zo'n kort mogelijke tijd", verklaart de skateboarder. "Technisch ben ik wat minder. Daar moet ik nog meer op oefenen."

Tijdens de kwartfinales van het NK kwalificeerde Theo zich als 5e voor de halve finale. Door wat foutjes in de 'best trick' ronde van de halve finale, behaalde hij onvoldoende punten om de finale te bereiken. "Ik denk dat ik gewoon nog wat meer moet oefenen en meer moet deelnemen aan wedstrijden om nog comfortabeler te worden in het skateboarden."

Waar de Bredanaar zichzelf over een aantal jaar ziet? "Het is niet perse mijn doel om aan de Olympische Spelen mee te doen, maar het zou wel heel leuk zijn", vertelt hij. "Wie weet. Misschien over een paar jaar."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat een mooie eerste contestdag gisteren! Kijk ‘m terug op @flatspotmag en zie o.a. hoe @skatekeet Nederlands kampioen bij de vrouwen werd! Vandaag gaan de mannen strijden om de titel. Zo ziet het programma er voor vandaag uit: - 10:00 – 12:30 Practice Finals - 10:00 – 12:00 Registration Finals - 12:30 – 13:00 Competition rules explanation / Intro - 13:00 – 14:30 Quarter Finals - 15:00 – 16:45 Semi Finals - 17:30 - 18:30 Final / Awards Men Tot zo in @skateland010! . ————————- ORGANISATIE Het NK Skateboarden Street 2019 wordt georganiseerd door @skateland010 in samenwerking met @skateboardfederatienederland en wordt mede mogelijk gemaakt door @hectik_skateramps , @rdamfestivals , @rotterdamtopsport, @skateon_skateparks, @worldofincentro, @schipperbosch, @sickboardshop, @titus, @nineyards_skateparks, @focused_skateboard_woodworks & @reuzel

Een bericht gedeeld door NK Skateboarden 2019 M/V (@nkskateboarden) op