400 kinderen met en zonder een beperking gaan morgen samen sporten.
400 kinderen met en zonder een beperking gaan morgen samen sporten. Foto: Wouter Schelvis

400 kinderen met en zonder beperking sporten en spelen tijdens zevende Special KIDS-dag

Door: Amber Kuijs algemeen

BREDA - Ruim vierhonderd kinderen met en zonder een beperking gaan morgen samen sporten tijdens de zevende editie van de Special KIDS-dag. Tijdens de sportdag, georganiseerd in het kader van de landelijke Week van de Toegankelijkheid, zijn er ruim veertig activiteiten. Door samen te sporten wordt de intergratie tussen de kinderen bevorderd. 

Vanaf 10.00 krielt het op en rond de atletiekbaan van vereniging springt van de sportende kinderen. Tot 13.30 uur kunnen de enthousiastelingen aan onder andere atletiek, honkbal, BMX-fietsen, boogschieten, zitvolleybal en basketbal doen. Daarna kunnen ze zich zelfs gelijk aanmelden bij de sportvereniging die een van de sporten aanbied. Vorig jaar was Racerunning het populairste onderdeel van de dag. Daarom is deze dit jaar weer teruggekeerd. Ook is er natuurlijk ruimte om samen te spelen. Zo staat er met steun van RABO Breda op het terrein een klimwand, waarmee iedereen de top kan bereiken. Tevens staan er grote luchtkussens en worden er reuzenvoetballen aangeboden. 

Integratie
Door samen te sporten en te spelen wordt de integratie tussen kinderen met en zonder beperking bevorderd. Het is de zevende keer dat de Special Kids-dag door atletiekvereniging Sprint, Breda Actief en Special Olympics Nederland wordt georganiseerd. Het is een samensmelting van Special Heroes en de KIDS-dag. Ieder jaar levert de unieke sportdag weer nieuwe sporters op. Met behulp van tientallen vrijwillgers, buurtsportcoaches en mensen van sprint wordt het mogelijk gemaakt om de kinderen te begeleiden.