Groen licht voor 34 nieuwe woningen in Bavel | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto ter illustratie
Foto ter illustratie (Foto: Archief de Bode)

Groen licht voor 34 nieuwe woningen in Bavel

BAVEL - Gemeente Breda en de ontwikkelingscombinatie HPO en Van Wijnen Breda hebben overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van de laatste fase van Eikberg in Bavel. Daar komen 34 nieuwe woningen te staan, waarvan er 11 specifiek voor starters zijn bedoeld. 


De 11 starterswoningen worden ontworpen in nauw overleg met de doelgroep, laat de gemeente Breda in een persbericht weten. Jongeren krijgen zo de mogelijkheid om voor een acceptabele prijs een woning te kopen. Naast de starterswoningen komen er op deze locatie 14 tweekappers en 9 vrijstaande woningen. Alle woningen worden duurzaam, gasloos en zijn toekomstbestendig. 

"Breda wil de komende jaren 6000 woningen bouwen", legt wethouder Paul de Beer uit. "Er is grote behoefte aan middeldure en starterswoningen in Breda en zeker ook in Bavel. Dit plan voorziet daarin en levert zo ook een mooie bijdrage aan de woningambities van Breda". 

Planning

De gemeente heeft de grond verkocht aan de ontwikkelcombinatie om de woningbouw mogelijk te maken, De komende maanden werkt de ontwikkelcombinatie de plannen verder uit. De verwachting is dat de verkoop in de eerste helft van 2020 kan starten. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Van de Water Makelaars te Breda, telefoon (076) 524 2400 of per mail: breda@vandewatergroep.nl 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief