Pim (1,5) vindt het heerlijk om zich te verstoppen voor zijn baasjes
Pim (1,5) vindt het heerlijk om zich te verstoppen voor zijn baasjes (Foto: Shirley Pater)

Dierendag: 20 x de liefste huisdieren van Breda

  algemeen

BREDA - Met dierendag in het vooruitzicht konden wij het natuurlijk niet laten om een selectie te maken van de grappigste/liefste/schattigste en mooiste huisdieren van Breda. Bredanaars stuurden massaal foto's in van hun pluizige vriendjes. Aan ons de moeilijke taak om daar 20 bijzondere exemplaren uit te pikken. Check hieronder of jouw beestje er tussen staat. 


Lekker rennen met de hond, spelen met de kat, knuffelen met het konijn of praten tegen de parkiet. Dat zal veel Bredanaars bekend voorkomen. Bijna vier miljoen huishoudens in Nederland hebben één of meer huisdieren. Veel van die huishoudens zetten vrijdag hun favoriete dier in het zonnetje tijdens dierendag. En voor die gelegenheid wil BredaVandaag al die lieve dieren graag eens zien! 

Waar komt dierendag vandaan?

Dierendag is niet meer uit Nederland weg te denken, want we grijpen de kans maar graag aan om ons dier in de watten te leggen. De feestdag werd voor het eerst gevierd in 1930. De Tsjechische Ilse Winter kwam met het idee, waarna zij met de voorzitter van de Internationale Dierenbeschermingsvereniging 4 oktober uitriep tot dierendag. Dit is de sterfdag van Fransiscus van Assisi, een religieuze man die veel gaf om de natuur en het lot van zwervers, zieken en dieren.