Foto: Politie

TBS'er ontsnapt van verlof: politie geeft foto en naam vrij

BREDA / NIJMEGEN - De politie is dringend op zoek naar de 40-jarige Ronald van Zwam. De TBS'er onttrok zich vrijdag 4 oktober omstreeks 14.30 uur in Nijmegen aan zijn begeleider tijdens een begeleid fietsverlof. Van Zwam werd in 2014 veroordeeld voor enkele zedendelicten, waarbij hij ook slachtoffers maakte in Breda, meldt Omroep Brabant.


Van Zwam is vertrokken op een zwarte fiets met roze letters en een fietstas aan de rechterzijde van de bagagedrager.

Van Zwam is in 2014 veroordeeld tot TBS met dwangverpleging voor enkele zedendelicten, waarbij hij via internet contact zocht met minderjarigen. Dit resulteerde in ontmoetingen. In twee van deze gevallen leidde dit tot ontuchtige handelingen. Hij zat vast in de Pompekliniek in Nijmegen. De slachtoffers en hun familieleden zijn zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van zijn ontsnapping. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is druk bezig de man op te sporen.

Signalement
Van Zwam is 1.84 lang, heeft een normaal tot stevig postuur, donkerblond kort haar en donkerbruine ogen en is brildragend. Zijn mond is opvallend groot. Hij droeg die vrijdag een blauwe spijkerbroek, zwarte bodywarmer met daaronder een rode sweater. Van Zwam had een zwarte rugzak bij zich.

Als u Van Zwam gezien heeft, weet waar hij verblijft, bel direct de gratis opsporingstiplijn 0800-6070

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief