Vanmiddag gaan de tractors naar Den Haag
Vanmiddag gaan de tractors naar Den Haag Foto: Merel Kuijs

Tractors op snelweg zorgen voor urenlange file van Breda richting Utrecht

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Het boerenprotest zorgt opnieuw voor lange files. Net als op 1 oktober trekken veel boeren vandaag vanuit Noord-Brabant op hun tractor naar het noorden. Vandaag trokken zij in alle vroegte naar Bilthoven, en vanmiddag rijden zij door naar Den Haag.

Vanuit het oosten, midden en zuiden staan lange files naar Utrecht vanwege het boerenprotest. Op de A27 van Breda naar Utrecht hebben automobilisten inmiddels ruim twee uur vertraging. Om 7.45 uur was de file 140 minuten. Een uur later was de file echter nog langer. Wie rond 8.45 naar Utrecht rijdt vanaf Breda, komt 233 minuten (bijna vier uur) stil te staan. 

Planning

In tegenstelling tot eerdere plannen zullen de boeren geen actie voeren bij het RIVM in Bilthoven. De manifestatie, die begint om 09.00 uur, is verplaatst naar de Biltse Rading op het terrein van een honkbalclub en duurt tot 12.00 uur. Daarna vertrekt een karavaan tractoren naar Den Haag. Dat zal overlast opleveren op de A12. Aan het einde van de dag wordt het opnieuw extra drukte rond de Hofstad als de boeren weer naar huis gaan.

Lees hier meer over waarom de boeren protesteren.