Afbeelding
Foto: PvdA

Bezoek Frans Timmermans uitgesteld wegens ziekte

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Frans Timmermans komt vandaag niet naar Breda voor de viering van 75 jaar bevrijding Breda. Zijn bezoek is wegens ziekte uitgesteld tot 12 november. 

De eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie zou vandaag zijn opwachting maken in Breda. Hier zou hij onder andere in de Waalse kerk het eerste exemplaar van het boek 'Held zonder vaderland' in ontvangst nemen. 

Tijdens de boekpresentatie in de Waalse kerk zijn meer dan 150 familieleden en vrienden van Poolse bevrijders aanwezig. Ook Paul Depla en Peter van der Velden, burgemeester en oud-burgemeester van Breda, zullen er ook zijn om de Poolse strijdkrachten te eren.

Op dinsdag 12 november komt Frans Timmermans alsnog naar Breda om de Poolse bevrijders te eren en het boek 'Held zonder vaderland' in ontvangst te nemen. De locatie van dit eerbetoon wordt binnenkort bekend gemaakt. 

"Herdenken is essentieel, maar niet voldoende", aldus Frans Timmermans. "De enige echte manier om al degenen die vochten en stierven voor onze vrijheid eer aan te doen, is deze nalatenschap te koesteren, te beschermen en te versterken. Iedere dag, met elkaar".