Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws

Nieuwe, buitenlandse Bredanaars kunnen voortaan terecht bij Expat Information Desk

BREDA - Vandaag opent wethouder Miriam Haagh de nieuwe Expat Information Desk bij de International School Breda. De balie moet zorgen voor een verbeterde dienstverlening aan nieuwe buitenlandse Bredanaars. 


Steeds meer buitenlandse mensen komen naar Nederland om hier te werken of studeren. Deze immigranten hebben vaak veel vragen over de formele immigratieprocedure. Hiervoor kunnen ze terecht bij het kantoor van HECS in Eindhoven, aangezien daar het IND is gevestigd. Echter hebben veel van hen ook vragen over bijvoorbeeld de stad, taallessen, internationale netwerken, scholen en sportverenigingen. Vanaf vandaag kunnen de nieuwe Bredanaars daarvoor terecht bij de nieuwe Expat Information Desk. 

De balie wordt gevestigd in het nieuwe pand van de internationale school aan de Mozartlaan. Iedere dinsdag en donderdag kunnen immigranten daar tussen 10.00 en 12.00 uur terecht met hun vragen. 

Initiatief
De Expat Information Desk is een initiatief van Platform Breda Internationals (PBI), in samenwerking met de gemeente. Het platform probeert ervoor te zorgen dat internationals zich snel thuis voelen in de stad. Zo biedt PBI een divers progamma met evenementen. Met dit nieuw initiatief hoopt de organisatie verder in te zetten op de versterking van de community voor internationals die werken en leven in Breda.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief