Afbeelding
Foto: Dirk van Dijk

Bavelse verenigingen zijn het beu: 'Het is wachten tot het misgaat'

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BAVEL - De verkeerssituatie aan de Bavelse Hei is geen doen meer. Dat stellen de manege, de voetbalvereniging, de tennisvereniging, de W-groep, de BSO en de duivenvereniging in een gezamelijke brief aan de gemeenteraad. De verenigingen luiden de noodklok, want het is inmiddels 'hopen dat er geen calamiteit plaats vindt'. 

De Bavelse Hei (aan de Bavelse kant van A27) is een smalle, doodlopende straat. Maar wel een straat waar ieder weekend de ongeveer 1600 leden van alle verenigen langs moeten. En dat gaat niet langer zo, stellen de verenigingen in een gezamenlijke brief aan de gemeenteraad. Volgens hen is het maar 'hopen' dat er geen calamiteit plaats vindt. Daarom moet er snel een oplossing komen, stellen de verenigingen. Volgens hen wil de gemeenteraad het project echter juist op de lange baan schuiven.

Die oplossing lijkt echter ver weg. Twee jaar geleden heeft er een schouwing plaatsgevonden, waarbij de ernst van het probleem door de raad werd onderkend. Daarop werd een plan ontworpen waarbij er een ontsluiting zou komen op de Roosbergseweg, en de Bavelse Hei eenrichtingsverkeer zou worden. Maar budget voor de realisatie van het plan is er niet. En sindsdien ligt het plan dan ook stil. "De problemen zijn afgelopen twee jaar eerder groter geworden dan kleiner en neemt vaak onverantwoorde vormen aan. Gemeente, doe er iets aan!!", schrijven de verenigingen.