Chike (helemaal rechts) met Jort Kelder FOTO CHATIME
Chike (helemaal rechts) met Jort Kelder FOTO CHATIME (Foto: ChaTime)

Chike over 12,5 jaar ChaTime: 'Jort Kelder zat gewoon aan een bubbeltje toen we hem spraken'

BREDA - Kinderen uit alle wijken van Breda met elkaar in contact brengen én ze enthousiast maken over journalistiek. Met dat doel richtte Lidia van Hooijdonk 12,5 jaar geleden het magazine ChaTime op: een magazine voor en door kinderen. Maar zonder de razende reporters was dat natuurlijk niet gelukt. Eén van hen is Chike.


In het kort: wie ben je, en wat doe je tegenwoordig?

Mijn naam is Craig, (Chike) en tegenwoordig doe ik modellenwerk en ik studeer in Rotterdam, Visual Design. Daarnaast werk ik als kapper bij Toni & Guy en ik loop stage in het atelier van Isabel Schulz. Hier organiseer ik shoots, doe ik de styling, fotografie en socialmedia. Leukste beroep ooit!

Wanneer was jij een razende reporter bij Lidia?

Toen ik 6 was kwam ik voor het eerst bij kindermagazine ChatTime. Mijn broer Denzel was al reporter en ik vond het ook leuk om mee te doen. Vond het wel stoer om op de foto gezet te worden en te mogen interviewen. Doe ik nu dus dagelijks.

Wat heb je geleerd van je tijd bij ChaTime?

ChatTime heeft mij op jonge leeftijd geleerd niet bang te zijn om vragen te stellen, lekker alles uit te proberen en vooral niet bang te zijn om je eigen mening te geven. Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker dat wordt!

Hoofdredacteur Lidia was altijd onze grootste supporter en zorgde er voor dat wij deze ervaringen mochten hebben. Geweldig toch, om naast school, deze ervaringen op te mogen doen.

Wat is je mooiste herinnering aan ChaTime?

Mijn mooiste herinnering is een klomp goud vasthouden. We bezochten de Nederlandse Bank in Amsterdam en we leerden daar hoe je met geld omgaat, hoe je vals geld herkent en we namen een kijkje in de kluis, niet echt, maar hij leek wel echt!

Ook het interview met BN-er Marielle Bastiaansen in de speeltuin weet ik nog en ons bezoek bij Jort Kelder in de duurste straat van Nederland: De PC Hooftstraat in onze hoofdstad. Hahah… Jort zat toen aan een bubbeltje.

Raad je het kinderen aan om zich aan te sluiten bij ChaTime? En waarom?

Zeker weten! ChatTime was echt een uitlaatklep voor mij als kind. Daarnaast doe je zo veel dingen die je anders niet zomaar zou doen op die specifieke leeftijd. Het is perfect om ook jezelf te leren kennen, maar ook zeker de mensen om je heen te kennen, niet te snel te oordelen over iemand en mooi om nieuwe vrienden te maken. 

Wat is ChaTime?
ChaTime is een magazine en website voor en door kinderen. ChaTime werkt onder andere met het basisonderwijs in Breda met groep 5 t/m groep 8. Leeftijd: 8 tot 12 jaar. ChaTime leert op een eigentijdse en educatieve en afwisselende manier kinderen hoe leuk en belangrijk het is om met taal, lezen en schrijven om te gaan. 

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief