Afbeelding
Foto: Gemeente Breda

Vleesvervangers uit de Protein Brewery: BioscienZ wint Breda Startup Award

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - BioscienZ is de winnaar van de Breda Startup Award. BioscienZ is een biotech bedrijf dat producten ontwikkeld en contractresearch biedt. Een van de producten is bijvoorbeeld een vleesvervanger die geproduceerd wordt met eigen gepatenteerde technologie. Die technologie gaat in een nog te bouwen proeffabriek, the Protein Brewery, worden toegepast.

In de toekomst kan deze Protein Brewery al per hectare 4 x zoveel eiwitten produceren en 30 keer zoveel vleesvervangers produceren ten opzichte van vleesopbrengst per 1 hectare bij kip, varken of rund.

Startups
De Breda Startup Award wordt georganiseerd door de Startup Community: een groep bedrijven en netwerkpartners die startups een warm hart toedragen en ondersteunen. Het doel van de verkiezing is om startups een podium en een netwerk te bieden. Gemeente Breda ondersteunt de activiteiten van de Startup Community. Startende bedrijven zijn belangrijk voor de vitaliteit van onze economie. In Breda starten jaarlijks zo'n 2500 bedrijven, samen goed voor ruim 3500 nieuwe arbeidsplaatsen. Reden genoeg om deze groep te ondersteunen en te begeleiden, zodat zij succesvol worden en kunnen groeien.

Wethouder Boaz Adank was een van de juryleden bij de Bredase Startup Award: "Startups dragen in belangrijke mate bij aan vernieuwing en innovatie van de economie en zijn een grote banengenerator. Met onze nieuwe economische visie kiezen we voor een focus op toegepaste technologie en creativiteit en daar past een sterk startup beleid bij."