Als test werden al eerder 'Patienten'  vervoerd van Amphia Langendijk naar Molengracht
Als test werden al eerder 'Patienten' vervoerd van Amphia Langendijk naar Molengracht (Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt)

De verhuizing van patiënten van Langendijk naar Amphia: dit merk je er vrijdag van

BREDA - Vrijdag 29 november is het d-day voor het Amphia. Die datum staat bij het ziekenhuis al tijden rood omcirkeld in de agenda. Dan gaan honderden patiënten over van het Langendijk naar het nieuwbouw van het Molengracht. En die grote logistieke operatie heeft voor veel automobilisten consequenties die dag.


Vrijdag rijden er vanaf 9.00 uur iedere vijftien minuten speciaal aangepaste vrachtwagens met patiënten onder politiebegeleiding naar locatie Molengracht. Dat duurt tot ongeveer tot 15.30 uur. Enige hinder voor het verkeer kan daarbij ontstaan vanaf A16 richting A27, door de aangepaste snelheid van de wagen en de verkeersregelaars.

Er zijn vrijdag zo'n 40 verkeersregelaars aanwezig bij de diverse kruisingen om het verkeer in goede banen te leiden. Een wagen met patiënten rijdt ongeveer 30 km/uur en stopt niet bij kruisingen tenzij er gevaar dreigt. Ook Arriva houdt rekening met het patiëntenvervoer. Zij passent de buslijnen en de bushalte bij de Hogeschoollaan tijdelijk aan.

Route
Diaconessenweg (Amphia locatie Langendijk)
Graaf Engelbertlaan
Johan Willem Frisolaan
Franklin Rooseveltlaan
via Fatimaplein naar Generaal Mazcekstraat
Korte Ploegstraat, Eggestraat, De la Reijweg
Hogeschoollaan (Amphia locatie Molengracht)
(terugreis via Loevensteinstraat en zuidelijke rondweg)
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief