Kinderboerderij Parkhoeve
Kinderboerderij Parkhoeve (Foto: Hinke Rutten - archief BredaVandaag)

Voortaan rookvrij dagje uit bij kinderboerderij Parkhoeve in Hoge Vucht

BREDA - Na Wolfslaar en De Zandberg is ook kinderboerderij Parkhoeve in Breda-Noord sinds deze week rookvrij. Daarmee hoopt de boerderij en de gemeente bij te dragen aan gezonde Bredase jeugd en een 'rookvrije generatie'. 


Miriam Haagh, wethouder Gezondheid, heeft afgelopen donderdag het terrein van kinderboerderij Parkhoeve officieel rookvrij verklaard. Daarmee wordt het pad gevolgd van Wolfslaar en De Zandberg. Deze kinderboerderijen zijn ook al een tijdje rookvrij. Met deze beweging hoopt de gemeente bij te dragen aan gezonde Bredase jeugd en een 'rookvrije generatie'. 

De kinderboerderij ervaart veel steun van bezoekers omtrent hun keuze. Bezoekers zijn het er mee eens dat een rookvrije jeugd gestimuleerd moet worden. Tevens blijven kinderen zo weg van de giftige stoffen van tabak. "Iedereen wil toch dat kinderen rookvrij spelen, leren en opgroeien? Daarom hebben wij ons – samen met vele Bredase partijen - aangesloten bij het landelijke project 'rookvrije generatie'", legt de wethouder uit. "Gelukkig zie ik op vele plekken in Breda initiatieven ontstaan op dit gebied; bij scholen, bij sportclubs, in speeltuinen, etc. Ook Parkhoeve is daarin een mooi Bredaas voorbeeld."

Kantine
Het terrein rookvrij maken is niet het enige dat Parkhoeve doet om de jeugd gezonder te maken. Er wordt geprobeerd om meer gezonde producten aan het assortiment van de kantine van de boerderij toe te voegen. Hierbij krijgen zijn hulp van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)-Breda. 

FOTOSERIES