Foto: Sanne van der Mooren

Nieuwe dienstregeling: Sneller naar Roosendaal en meer bussen in de spits

BREDA - Arriva heeft flinke wijzigingen doorgevoerd in de dienstregeling in West-Brabant. Vooral in de spits gaan Bredanaars erop vooruit. En ook de rit naar Etten-Leur en Roosendaal zal via een snellere route gaan die zorgt voor vijf minuten tijdwinst.


Met ingang van zondag 15 december is er een nieuwe dienstregeling voor het busvervoer in West- en Oost-Brabant. In de hele regio wijzigen de vertrek- en aankomsttijden. Ook zijn er routewijzigingen, aangepaste rijtijden en worden er meer aansluitingen gerealiseerd. In de spitsuren komen er ritten bij en met name in de daluren vervallen er enkele ritten. De belangrijkste veranderingen voor Breda op een rij:

Spitslijn

Er komt een nieuwe spitslijn (lijn 324) tussen de wijk Vrachelen in Oosterhout en Breda. Deze lijn gaat op werkdagen tijdens de spits elk half uur rijden.

Roosendaal

Op de verbinding Roosendaal – Etten-Leur – Breda (Bravodirect lijn 312) gaan de bussen een nieuwe route rijden met 5 minuten minder reistijd. Deze lijn rijdt overdag een halfuurdienst en in de avonduren en in het weekend een uurdienst. De nieuwe strakkere route kent enkele nieuwe haltes met goede voorzieningen en enkele vervallen haltes. Vanwege het wegvallen van bushaltes in Sprundel en Sint Willebrord introduceren Provincie Noord-Brabant, Arriva en de Werkgroep Dorpsbus (bestaande uit leden uit Sprundel, Sint Willebrord en de gemeente) een alternatief in de vorm van een elektrische dorpsbus. Inwoners worden vanaf 15 december op werkdagen van deur tot deur vervoerd door de elektrische dorpsbus. Vooraf reserveren is hiervoor noodzakelijk.

Scholieren en studenten

Op lijnen 1 en 8 komen er in de spitsuren, speciaal voor scholieren en studenten, extra ritten bij.   Lijn 5 vervalt tussen Princenhage en het Centrum, lijnen 4 en 115 zijn het alternatief. Lijn 115 gaat in de ochtendspits vanaf Zundert 8 x per uur rijden en op zaterdagmiddag en in de vakantieperioden elk half uur.

Op www.arriva.nl/dienstregeling kunnen reizigers meer informatie vinden over de vertrektijden en de nieuwe reismogelijkheden.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief