Foto: Wesley van der Linde
Uitgelicht

Megaklus in de Parkstraat: monumentale kastanjes tegen de vlakte

BREDA - Vandaag gaan de monumentale kastanjes in de Parkstraat naar de vlakte. Al vroeg startte vanochtend de werkzaamheden. Er worden achttien nieuwe tulpenbomen voor teruggeplaatst.


Vorig jaar werd duidelijk dat de situatie met de bomen in de Parkstraat onhoudbaar was geworden. Een grote, zware tak brak toen af tijdens de storm en belandde op een aantal geparkeerde auto's. De monumentale kastanjes bleken ziek te zijn. 

Naast dat de kastanjes niet meer gezond waren, zorgden ze ook voor andere problemen. Zo was het asfalt slecht door de wortelopdruk en de trottoirs ongelijk. Daarom werd een nieuw plan gemaakt voor de straat. Daarin verdwijnen de kastanjes, en worden er 18 nieuwe tulpenbomen voor terug geplaatst. Ook het asfalt verdwijnt. Daarvoor keert klinkerbestrating terug, zodat de straat dezelfde uitstraling krijgt als de Wilhelminastraat.

En vandaag zijn die werkzaamheden dan eindelijk van start gegaan. Op indrukwekkende wijze gingen de bomen tegen de vlakte. In totaal zal de volledige herinrichting, als alles volgens planning gaat, tot 30 mei duren. 

De kastanjes voor de kap:

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief