Proces tegen Bredase schipper van drijvend drugslab van start | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Politie

Proces tegen Bredase schipper van drijvend drugslab van start

BREDA - Vanochtend gaat om 9.30 uur het proces tegen de drie Mexicanen en de Bredase schipper Cor B. van start in de rechtbank van Breda. Zij werden opgepakt voor hun betrokkenheid bij het gigantische drugsschip dat vorig jaar werd aangetroffen in de haven van Moerdijk.


Het was mei 2019 toen de politie tijdens een controle in de haven van Moerdijk op een groot drugslab stuitte. Het ging om een lab op een schip van zeker 80 meter lang. In de boot zat zowel een drugslaboratorium als een grote voorraad chemicaliën. Ter plaatse werden drie Mexicanen en de Bredase schipper aangehouden. De Mexicanen waren op het moment van aanhouding 23, 26 en 37 jaar, de schipper 65.

De ontmanteling van het drugslab duurde dagen. Dat kwam onder andere door de chemische lucht en de aanwezigheid van instabiele stoffen die door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) moesten worden opgeruimd. Ook begon het schip tijdens de ontmanteling ineens te zinken. 

Eerder waren er al enkele zittingen in de rechtbank, maar vandaag begint de inhoudelijke zitting. Ook donderdag is er een inhoudelijke zitting. Dan wordt de strafeis verwacht.