Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde

De Nassau annuleert Romereizen vanwege coronavirus

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De geplande schoolreizen naar Rome gaan dit voorjaar bij de Nassau niet door. Dit vanwege de dreiging van het coronavirus. Dat heeft de school dinsdag via een mail aan de ouders en leerlingen laten weten.

Het is een flinke domper voor de leerlingen van de Nassau die al maanden uitkeken naar hun Romereis. De geplande schoolreizen gaan niet door. De dreiging van het coronavirus is te groot. De Italiaanse overheid heeft een negatief reisadvies uitgeroepen voor educatieve reizen, en daar geeft de Nassau gehoor aan. 

Eigenlijk zouden de leerlingen vanaf eind maart in vier shifts op reis gaan naar Rome. Het ging daarbij om de leerlingen van mavo en havo 3.

Coronavirus

Het coronavirus komt steeds dichterbij. Het virus begon in Wuhan, China. Inmiddels zijn er ook al meerdere besmettingen in Duitsland, Italië en Tenerife. Van één Duitse man die besmet is met het virus, werd dinsdag bekend dat hij een week voor zijn besmetting nog in Limburg was. Hij was tijdens zijn verblijf in Nederland echter nog niet besmet met het virus, laat het RIVM woensdag weten.