Afbeelding
Foto: Politie

Doorbraak in steekpartij Haagdijk: Derde man (19) meldt zich

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - In de uitzending van Bureau Brabant van deze week werd uitgebreid aandacht besteed aan een steekincident op de Haagdijk op 29 december. Hierbij raakte een 32-jarige man zwaargewond. Naar aanleiding van dit opsporingsbericht hebben zich inmiddels bij de politie drie mannen gemeld die zich herkenden op de beelden.

Het gaat om twee mannen uit Breda van beiden 18 jaar die zich al snel na de uitzending meldden. Later meldde ook nog een derde man (19) zich. Hun aandeel in het incident wordt door de recherche onderzocht. Ook het onderzoek naar de andere betrokkenen wordt voortgezet.

De steekpartij

Een vechtpartij tijdens een avondje stappen in Breda eindigde voor een 32-jarige man met een gebroken oogkas, twee klaplongen en drie steekwonden. Het slachtoffer was op zondag 29 december met een vriend op stap. Tegen 02.00 uur 's nachts, werd hij op de Haagdijk in Breda neergestoken. Het tweetal hing daar wat bij hun geparkeerde auto, dronken wat, rookten wat. Toen er een groepje mannen en vrouwen langsliep werden er over en weer wat opmerkingen gemaakt. Dat resulteerde in een vechtpartij, waarbij de 32-jarige man op de grond terecht kwam en daar werd geschopt en geslagen, ook tegen zijn hoofd. Ook zijn vriend kreeg klappen. Later bleek het 32-jarige slachtoffer drie messteken in zijn rug te hebben.