Foto: Archief

Bredase 'coronakucher' verschijnt voor snelrechter

BREDA - De 51-jarige Bredanaar, die afgelopen dinsdag agenten in hun gezichte hoestte, verschijnt vandaag voor de snelrechter. De rechtbank neemt de zogenaamde 'coronakuchers' in deze tijd erg serieus. De zaken verschijnen daarom extra snel voor de rechter. 


Een 51-jarige Bredanaar heeft dinsdag 23 maart rond 19.00 uur een agent in zijn gezicht gespuugd op de Dr. Struyckenstraat. Dat gebeurde tijdens zijn aanhouding, nadat hij elders in Breda een voordeur had vernield.

De politie ontving melding van een vernieling van een voordeur ergens anders in Breda waarbij een verdachte weggelopen zou zijn. De politie stelde een onderzoek in en vond de verdachte uit Breda (51) op de Dr. Struyckenstraat.

Toen een agent hem aansprak spuugde de verdachte hem in het gezicht. Ook zou hij opzettelijk in het gezicht van de agent hebben gehoest. Hij zou daarbij 'corona!' hebben geroepen. De agent deed aangifte van geweld tegen politie. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding en de agent moest pepperspray gebruiken om hem te kunnen aanhouden. Daarna konden agenten hem boeien en brachten ze de verdachte naar het politiebureau. Er werd geen aangifte gedaan van de vernieling.

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief