Afbeelding
Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

RIVM: Inmiddels meer dan 200 coronabesmettingen in Breda

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Het aantal coronabesmettingen in Breda blijft toenemen. Ten opzichte van gisteren zijn er opnieuw 11 besmettingen bijgekomen. Daarmee komt het totaal uit op 211 gevallen. 

Sinds de laatste update van het RIVM 24 uur geleden zijn er opnieuw 112 patiënten overleden aan het virus. Ook zijn er 1172 nieuwe patiënten bevestigd, waarmee het totaal aantal positief geteste personen uitkomt op 8603.

Het meeste besmettingen zijn er nog steeds in Noord-Brabant met 2488 personen. Maar, stelt het RIVM, daar is het aantal ziekenhuisopnames wel gedaald. Toch is het druk in het Amphia ziekenhuis. Daar lagen gisterenavond 95 patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Daarvan lagen er op dat moment 17 op de intensive care. In totaal is op de intensive care plek voor 30 patiënten. Op de cohortadelingen kan ruimte gecreëerd worden voor in totaal 168 bedden.

Maatregelen

Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken.