Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

RIVM: Weer 134 mensen overleden aan corona, 1019 nieuwe bevestigde besmettingen

BREDA - In de afgelopen 24 uur zijn er in Nederland weer 1019 mensen positief getest op het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal patiënten op 13.614. Er zijn in totaal 1173 patiënten overleden aan COVID-19 sinds het virus Nederland bereikte.


Sinds de laatste update van het RIVM zijn er 1019 Nederlanders positief getest op COVID-19. Dat brengt het totaal in Nederland op 13.614 bevestigde besmettingen. De werkelijke aantallen zijn waarschijnlijk hoger, omdat niet iedereen met symptomen getest wordt in Nederland. 

In totaal zijn er 1173 mensen in Nederland overleden aan het coronavirus, meldt het RIVM. Dat zijn er 134 meer dan gisteren. Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuizen in het land is 5159. Dat zijn er 447 meer dan een dag daarvoor.

De trends in de opnames per provincie zijn onveranderd ten opzichte van gisteren. Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames heen te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg is dit nog niet zichtbaar. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Verspreidingskracht neemt af

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.


Vanochtend vertelde Jaap van Dissel van het RIVM aan de Tweede Kamer al dat de verspreidingskracht van het coronavirus in Nederland af aan het nemen is. Dat is al sinds 16 maart aan het gang en die trend zet zich door. Dat is goed nieuws, maar vasthouden aan de maatregelen blijft cruciaal om die trend door te kunnen zetten. 
 

FOTOSERIES