Foto: Wesley van der Linde

Bibliotheek opent deuren weer vanaf 20 mei: teruggebrachte boeken 72 uur in quarantaine

BREDA - De Bredase bibliotheken openen vanaf aankomende woensdag hun deuren weer. Wel zijn er de nodige maatregelen getroffen. Eén van deze maatregelen is dat teruggebrachte boeken 72 uur in quarantaine gaan. 


Bij de Bredase bibliotheken is er achter de schermen hard gewerkt om mensen 'coronaproof' te verwelkomen. Om daarvoor te zorgen zijn er een aantal maatregelen getroffen. Zo mogen er maar een beperkt aantal bezoekers binnen. Bezoekers moeten zoveel mogelijk alleen komen en 1,5 meter afstand houden. Het gebruik van een mandje is per volwassene verplicht. Ook vragen de bibliotheken leden gericht boeken te komen lenen. "Maak thuis alvast een selectie via onze website." Er is nog geen mogelijkheid om te verblijven of studeren in de bibliotheek. Er kan daarom geen gebruik worden gemaakt van de computers. 

Teruggebrachte boeken

Geleende materialen kunnen vanaf woensdag weer ingeleverd worden. De boeken blijven 72 uur in quarantaine voordat ze verwerkt worden. Om leden de tijd te geven en drukte door het inleveren te vermijden is de uitleentermijn van alle reeds geleende materialen op 1 juli gezet. Daarnaast is de uitleentermijn tijdelijk op zes weken gezet in plaats van vier. Op deze manier hopen de vestigingen bezoek zoveel mogelijk te verspreiden. 

Openingstijden

De bibliotheekvestigingen in Breda zijn vanaf woensdag 20 mei van maandag tot en met zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur geopend. Daarnaast is de bibliotheek vorige week een afhaalservice gestart. Via een bestelformulier kunnen leden tot wel vijf boeken per keer aanvragen. Na berichtgeving kan het boekentasje dan opgehaald worden bij één van de drie locaties. 

FOTOSERIES