Stripfestival 2014.
Stripfestival 2014.

Stripfestival verplaatst naar najaar 2021: 'Beleving van het festival zou compleet anders zijn'

Door: Amber Kuijs Algemeen

BREDA - Hoewel de maatregelen die de overheid getroffen heeft tegen het Coronavirus iets versoepelen, heeft de organisatie van Stripfestival Breda in goed overleg met het Chassé theater en de Gemeente Breda besloten de editie van Stripfestival Breda 2020 te verplaatsen naar het najaar van 2021.

Gezien de huidige maatregelen voor evenementen, die minimaal tot september van kracht zullen zijn, acht het bestuur van stichting Strips in Beeld het niet waarschijnlijk dat het evenement zoals dat de afgelopen jaren werd georganiseerd plaats kan vinden in het Chassé theater. De strenge regels die ongetwijfeld gaan gelden voor evenementen na 1 september binnen de ‘anderhalvemeter-samenleving’ zijn hierbij doorslaggevend. Denk hierbij aan het aantal vierkante meters per persoon (voor stilstaande en bewegende personen) en het maximum aantal personen per locatie.

Beleving

Daarnaast zal wanneer auteurs achter plastic wanden signeren en er zo goed als geen interactie tussen bezoekers en standhouders kan plaatsvinden, de beleving van het festival compleet anders zijn. De organisatie heeft hieruit geconcludeerd dat zij het evenement als vrijwilligersorganisatie niet adequaat kan organiseren. 

Inmiddels zijn de Vrienden van het festival en standhouders op de hoogte gebracht en de eerste reacties zijn hartverwarmend en begripvol. De pijlen zijn nu gericht op de editie van 2021 die in het najaar zal plaatsvinden, opnieuw in het Chassé theater.