Afbeelding

Breda helpt bedrijven uit de coronacrisis te komen met de 'Unlock Challenge'

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De gemeente Breda gaat bedrijven en organisaties helpen om uit de crisis te komen. De gemeente stelt voor zeven bedrijven maximaal 7500 euro beschikbaar voor deze 'Unlock Challenge'.

Veel Bredase bedrijven en organisaties lopen als gevolg van de coronacrisis tegen problemen aan. Zo is bijvoorbeeld in de horecasector het naleven van de anderhalve meter een uitdaging. Gemeente Breda wil deze bedrijven een handje helpen. Daarom komen zij met de 'Unlock Challenge'. 

De uitdagingen die in aanmerking komen voor deze challenge vallen buiten de corebusiness van de vragende partij en moeten een bredere impact hebben dan alleen op één partij. De uitdagingen kunnen worden ingediend bij de gemeente Breda. Na een selectie publiceert de gemeente tien uitdagingen op Plan Breda. Het creatieve bedrijfsleven wordt dan uitgenodigd om met oplossingen te komen. Voorwaarde is wel dat de oplossing de economie van Breda weer op gang brengt. 

Maatregelenpakket

De Unlock Challenge is onderdeel van het Maatregelenpakket Breda dat de gemeenteraad afgelopen mei vaststelde. Hierin zijn maatregelen aangekondigd om de Bredase samenleving te ondersteunen en de gevolgen van de coronacrisis te verkleinen. Wethouder Boaz Adank (economie) noemt de Unlock Challenge 'een belangrijk onderdeel van het pakket'. "We hebben oog voor bedrijven en organisaties die ogenschijnlijk onoplosbare uitdagingen hebben en roepen het creatieve bedrijfsleven in Breda op om daarmee aan de slag te gaan. Dat zal tot mooie samenwerkingen leiden en onze economie stimuleren." 

De uitdagingen kunnen tot en met 22 juni bij de gemeente worden ingediend. Halverwege juli wordt het creatieve bedrijfsleven uitgenodigd om oplossingen aan te dragen voor de geselecteerde projecten. Halverwege september moet duidelijk zijn welke projecten worden aangepakt.