GGD-teststraat per 1 september weg bij NAC-stadion vanwege start voetbalseizoen | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
BREDA
Op het terrein naast het NAC stadion aan de Rat Verleghstraat heeft de GGD West-Brabant een teststraat ingericht voor zorg medewerkers om zich te laten testen op het coronavirus.
BREDA Op het terrein naast het NAC stadion aan de Rat Verleghstraat heeft de GGD West-Brabant een teststraat ingericht voor zorg medewerkers om zich te laten testen op het coronavirus. (Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt)

GGD-teststraat per 1 september weg bij NAC-stadion vanwege start voetbalseizoen

BREDA - De GGD-teststraat bij het NAC-Stadion gaat per dinsdag 1 september weg. Dat komt door de start van het voetbalseizoen. Coronatesten via een drive-in kunnen vanaf dan in Roosendaal, Etten-Leur en Raamsdonksveer worden gedaan.


In april richtte de GGD West-Brabant de drive-in teststraat bij het NAC-stadion in voor zorgpersoneel. Sinds juni konden alle Bredanaars hier getest worden. Door de versoepelingen van de coronamaatregelen gaat in september het voetbalseizoen weer van start. Daarom heeft NAC het terrein zelf weer nodig en zal de teststraat per dinsdag 1 september opgeheven worden. 

Wel worden er drie nieuwe locaties voor het afnemen van de coronatest ingericht. Op 1 september openen de nieuwe teststraten aan de Tussenriemer in Roosendaal en de Oude Kerkstraat in Etten-Leur. De GGD streeft ernaar om de teststraat aan de Steurweg in Raamsdonksveer eind september te openen. Ook bij deze teststraten kunnen mensen die coronaklachten hebben zich op afspraak, via het landelijke telefoonnummer 0800-1202, laten testen. 

De GGD is al een tijdje bezig met het zoeken naar goede locaties ter vervanging van die bij NAC. "We stellen hoge eisen aan een
testlocatie. De teststraat moet voor het publiek goed bereikbaar zijn, het moet overdekt zijn om ook in de wintermaanden de teststraat open te kunnen houden én er moet voldoende ventilatie mogelijk zijn omdat er auto’s doorheen rijden", legt Arthur Rijkers, coördinator teststraten bij GGD, uit. "Met de nieuwe locaties kunnen we opschalen naar de testcapaciteit die dit najaar nodig is. Dagelijks kunnen dan in totaal tot 2.300 mensen terecht voor een coronatest. De locaties zijn publieksvriendelijk, goed bereikbaar en bieden daarnaast goede werkomstandigheden voor onze medewerkers.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief