Foto: Breda Maakt Mij Blij
Uitgelicht

Boer Chris heeft 10.000 kilo pompoenen over, en Bredanaars kunnen ze redden

BREDA - Het is een vervelende situatie voor boer Chris Poelen: Hij heeft 10.000 kilo pompoenen over. De pompoenen zijn namelijk net iets te licht of zwaar om door de strenge keuring van de supermarkten te komen. Gelukkig schiet Breda Maakt Mij Blij te Hulp. Na de reddingsactie voor Boer Theo die met honderdduizenden gladiolen zat en de nonnen van Oosterhout die 20.000 flessen wijn over hadden, zetten zij zich nu in om de pompoenen van boer Chris te redden van de prullenbak.


Toen Thibaud van der Steen van Breda Maakt Mij Blij een mailtje kreeg van boer Chris, twijfelde hij geen moment: “Chris schreef dat hij met een flinke voorraad pompoenen zit waar hij moeilijk vanaf komt, omdat deze niet aan de strenge eisen van de supermarkt voldoen. Weggooien is wat ons betreft geen optie en ik weet zeker dat wij niet de enigen zijn die daar zo over denken. Samen met onze volgers willen wij ervoor zorgen dat de 10.000 kilo pompoenen niet in de container eindigt.” 

De pompoenen van Chris worden in viertallen verkocht, maar je kan ook kiezen voor verse pompoensoep. Hiervoor is Breda Maakt Mij Blij een samenwerking gestart met de bedrijfscateraar Feel Good Food uit Breda, een sociale horecagroep waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die samenwerking is heel bewust gekozen, legt Thibaud uit: “Het coronavirus heeft ook een enorme impact op dit bedrijf, omdat zij normaliter de catering verzorgen voor bedrijven en festivals. Met de verkoop van deze heerlijke seizoenssoep maken we dus ook hier weer mensen blij.” 

Producten redden is een succes 

Dat Breda Maakt Mij Blij een succesformule is, mag inmiddels duidelijk zijn. In mei begon het team kleinschalig met onder andere pioenrozen en asperges. Maar het waren de gladiolen van boer Theo die het eerste grote succes waren van de actie. Maar liefst 170.000 bossen gladiolen die eigenlijk bedoeld waren voor de Nijmeegse Vierdaagse werden gered van de prullenbak. En Bredanaars kochten niet alleen voor zichzelf gladiolen, maar doneerden ze ook massaal aan ouderen in woonzorgcentra. 

Vorige maand waren het de nonnen uit Oosterhout die dankzij Breda Maakt Mij Blij ‘gered’ werden. Een vliegtuigmaatschappij had een order van 20.000 flessen wijn geannuleerd. Maar dankzij de reddingsactie zijn die duizenden flessen alsnog allemaal verkocht. Het succesvolle Breda Maakt Mij Blij is inmiddels beloond met een nominatie voor de Breda Startup Award. 

Help jij mee? 

De pompoenen van boer Chris worden verkocht in een set van vier stuks (Butternut, Hokkaido, Spaghetti, Muskaat) à 7kg voor € 8,50 en voor een liter soep betaal je € 6,50. Bestellen kan via bredamaaktmijblij.nl of via de social media kanalen. Het ophaal moment is met Halloween op zaterdag 31 oktober van 16.00 tot 20.00 uur bij STRND. 


Breda Maakt Mij Blij

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief