Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Bredanaar (38) die Paul Pluijmert uit Dordrecht doodstak moet 12 jaar de cel in

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - De 38-jarige Bredanaar die eind 2018 Paul Pluijmert (23) doodstak aan de Adriaan van Bergenstraat, moet twaalf jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Breda donderdagmiddag bekend gemaakt. 

De 23-jarige Paul Pluijmert uit Dordrecht kwam in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 november 2018 om bij een steekpartij aan de Adriaan van Bergenstraat. Pluijmert liep na een avondje stappen op de Adriaan van Bergenstraat waar hij iemand geslagen zag worden. Toen hij voor dit slachtoffer op wilde komen, werd hijzelf gestoken met een mes. Hij overleed kort daarna aan zijn verwondingen. 

De politie kreeg een goed signalement en ging direct op zoek naar de dader. Hij werd na een tip van een getuige gevonden op de Middellaan tegenover de ingang van Parkeergarage De Prins. De man hield zich daar verstopt onder een auto. 

De rechtbank legde donderdagmiddag twaalf jaar cel op met aftrek van het voorarrest. De rechtbank acht bewezen dat de Bredanaar het mes, waarmee hij Pluijmert om het leven bracht, al bij zich had. Iets wat hijzelf ontkent. Ook stelt de rechtbank dat er geen sprake is van noodweer.