Afbeelding

Thebe en GGz Breburg bouwen samen aan zorgcomplex en specialistisch centrum in Princenhage

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Thebe en GGz BreBurg gaan zich gezamenlijk inzetten voor de zorg aan ouderen die zich niet meer zelfstandig in de eigen leefomgeving kunnen redden. Zo wordt er een gebouwdeel in Princenhage ontwikkeld in de vorm van een specialistisch centrum.

Daarnaast is er ook ruimte voor tien gedragsproblematiek observatieplekken. GGz Breburg krijgt een gebouwdeel dat uit dertig plaatsen met verblijf voor gerontopsychiatrische cliënten bestaat en daarnaast 10 plaatsen voor observatie.  

Deze samenwerking gaat verder dan alleen een gezamenlijke nieuwbouw. “Met onze nieuwbouw en de samenwerking met Thebe dragen we een steentje bij aan een toekomstbestendig aanbod voor ouderen met psychiatrische problematiek,” vertelt manager behandeling Karin Gijs. De twee zorginstellingen stemmen het behandelaanbod op elkaar af, zodat elke bewoner de best mogelijke ondersteuning en behandeling krijgt. Carla Lasonder, manager van Thebe: “GGz Breburg en Thebe komen wat betreft de zorgvraag voor ouderen steeds dichter bij elkaar te liggen. Dat maakt deze samenwerking dan ook heel wenselijk. Met het realiseren van deze nieuwbouw kunnen we naadloos aansluiten bij de behoefte van deze ouderen en daar zijn we trots op. Ook de bewoners kijken erg uit naar de verhuizing.” Thebe zal bewoners vanuit haar woonzorglocatie Lucia en bewoners vanuit woonzorglocatie Aeneas in het nieuwe gebouw huisvesten.  

Princehage terrein 

Het zorgcomplex en expertisecentrum gaan zich vestigen op het Princenhage terrein aan de Heilaarstraat. SMT Bouw & Vastgoed gaat het door Op Zoom architecten ontworpen gebouw realiseren. De start van de bouw staat gepland voor de tweede helft van 2021, de oplevering van het gebouw vindt plaats in de eerste helft van 2023.