Afbeelding
Foto: Politie.nl

Agent houdt in vrije tijd Bredanaar aan die op klaarlichte dag elektrische fiets probeert te stelen

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA/OOSTERHOUT - Een agent heeft zondagmiddag in zijn vrije tijd een man aangehouden die een elektrische fiets probeerde te stelen. Dat gebeurde op klaarlichte dag op de Keiweg in Oosterhout.

Een echtpaar fietste zondagmiddag rond 14.30 uur naar de Keiweg in Oosterhout om wat boodschappen te doen. Zij parkeerden hun elektrische fietsen bij de supermarkt. Terwijl de man even wat etalages bekeek ging zijn vrouw boodschappen doen. Ineens zag hij een scooter met daarop twee personen aan komen rijden. De bijrijder stapte af, liep naar de fiets van zijn vrouw, tilde het achterwiel omhoog en liep er vervolgens mee weg. De man ging direct achter de fietsendief aan. 

Een agent die in zijn vrije tijd toevallig in de buurt liep, zag het slachtoffer achter de fietsendief aanrennen. Hij twijfelde geen seconde en zette de achtervolging in. 

De agent wist de man te grijpen, waarop het slachtoffer 112 belde. De 31-jarige verdachte uit Breda werd aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. Het slachtoffer deed aangifte.