Het sociaal vangnet voor en door ondernemers: Breda wordt broodfonds rijker | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Andreas Helmsdorf - Pixelio

Het sociaal vangnet voor en door ondernemers: Breda wordt broodfonds rijker

BREDA - Het Broodfonds is al jaren een succes in heel Nederland en Breda krijgt er nu een bij. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij arbeidsongeschiktheid. Het is dus een sociaal vangnet voor én door ondernemers. 


Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij arbeidsongeschikt worden. Daarom ontwikkelde een groep ondernemers als oplossing het Broodfonds. Allee deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening. Als een deelnemer dan arbeidsongeschikt wordt, dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven. Dit concept kent in landelijk al 610 groepen, waar meer dan 27.400 ondernemers aan mee doen. Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF.

Ook Breda is nu zo’n Broodfonds rijker. Deze gaat van start met een informatieavond op 28 januari bij De Pekhoeve in Ulvenhout. De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. Zij krijgen tijdens deze avond, die om 19.30 uur van start gaat, uitleg en antwoord op vragen. “Met het Broodfonds kan je financieel sterk blijven bij arbeidsongeschiktheid”, aldus lokale ondernemer Niel Chauthie, mede-initiatiefnemer van het nieuwe Bredase Broodfonds. 

Klik voor een kort uitlegfilmpje en meer informatie hier