Weerbericht Breda: ‘Vanaf donderdag kouder, zaterdag kans op sneeuw’ | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Wesley van der Linde

Weerbericht Breda: ‘Vanaf donderdag kouder, zaterdag kans op sneeuw’

BREDA - Met een oostenwind wordt het vanaf donderdag koud. In de nacht gaat op uitgebreide schaal vriezen en overdag wordt het niet warmer dan 0 tot 3 graden. Het koude weer lijkt echter van korte duur, al is er zaterdag nog wel kans op sneeuw.


Januari is tot nu toe een koude maand en ook de komende tijd is het vrij koud voor de tijd van het jaar. Maar echt hard vriezen deed het nog niet. Al wordt het komende dagen wel kouders.

De daling van temperatuur zet door en vanavond gaat het landinwaarts op veel plaatsen al licht vriezen. Komende nacht vriest het op meerdere plaatsen met minima van -1 tot lokaal -3 graden. Alleen langs de kust, op de Wadden en vooral in het zuidwesten blijft het kwik boven nul. 

Vanaf donderdag koud
Donderdag waait de wind uit het oosten en gaat de aanvoer van koude lucht door. De temperatuur wordt niet hoger dan 2-3 graden en een lekkere dikke winterjas in combinatie met handschoenen en een sjaal is geen overbodige luxe. Het weerbeeld laat wolkenvelden zien, maar ook perioden met zon. In het zuidwesten is het bewolkt en is wat lichte regen en later ook natte sneeuw mogelijk. Elders blijft het droog en waait een zwakke oosten- tot zuidoostenwind.

Vrijdag wordt een fraaie winterdag met geregeld zon. De wind waait zwak tot matig uit het oosten en het wordt hooguit 1-2 graden boven nul. Voor het gevoel vriest het echter de hele dag.

Zaterdag vooral in avond kans op (natte) sneeuw
Na een koude nacht met minima van -1 tot -5 graden, is het zaterdag overwegend bewolkt. In de loop van de middag neemt de kans op neerslag toe en vooral in de avond en in de nacht naar zondag trekt een gebied met winterse neerslag over het land. Waarschijnlijk valt daarbij in eerste instantie sneeuw, die geleidelijk naar het oosten uitbreidt.

In het westen gaat de sneeuw mogelijk snel over in regen, maar vooral in het binnenland kan het wit worden met een paar centimeter sneeuw. Vanaf zondag is het winterse weertype weer even voorbij. De wind waait uit het westen en voert wat zachtere lucht aan. De temperatuur stijgt naar 4-5 graden in het westen en 1-2 graden in het oosten