Vrouw gaat door het lint na ongeval: Ze mishandelt slachtoffers en rijdt in op omstander | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Wesley van der Linde

Vrouw gaat door het lint na ongeval: Ze mishandelt slachtoffers en rijdt in op omstander

BREDA - Een 35-jarige vrouw is donderdag door het lint gegaan nadat ze betrokken was bij een aanrijding op de kruising van de Nieuwe Kadijk, Tilburgseweg en de Heerbaan. Ze wilde geen schadeformulieren invullen, en mishandelde de twee inzittenden van de auto die ze had geraakt. Ook reed ze in op een toegesnelde omstander.


Twee automobilisten zijn donderdag rond 19.00 uur op de kruising van de Nieuwe Kadijk, de Tilburgseweg en de Heerbaan met elkaar in botsing gekomen. Beiden zijn vervolgens gestopt op de Kapelakker. De bestuurster van een van de auto’s, een 49-jarige vrouw uit Breda, wilde een schadeformulier invullen. Maar de tegenpartij, naar later bleek een 35-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, zou niet hebben willen meewerken. Zij probeerde te vertrekken zonder de formulieren in te vullen.

De 49-jarige Bredase en haar 41-jarige bijrijdster (eveneens uit Breda) probeerden naar eigen zeggen te verhinderen dat de 35-jarige kon vertrekken. Daarbij zouden ze door de vrouw zijn mishandeld. Ook zou de 35-jarige verdachte de spiegel van de auto van de vrouw uit Breda hebben vernield. Bovendien zou ze een toegesneld 23-jarig familielid van één van de Bredase slachtoffers hebben mishandeld én zou ze zijn ingereden op een 20-jarige man uit Breda. De man was ook toegesneld en had ook geprobeerd te verhinderen dat de verdachte weg kon rijden.

Op het moment dat de politie arriveerde, wist de verdachte toch te ontkomen. Ze liet daarbij haar telefoon achter. Deze telefoon is door de politie in beslag genomen. Op basis van het opgegeven kenteken en het opgegeven signalement gaat de politie er van uit dat de verdachte een 35-jarige vrouw is zonder vaste woon- of verblijfplaats, die niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Ze is nog niet aangehouden. Tegen haar zijn meerdere aangiftes gedaan: van poging doodslag c.q. zware mishandeling, van mishandeling, van vernieling en van verlaten plaats ongeval. 

De politie heeft een onderzoek naar haar ingesteld en hoopt haar snel te kunnen aanhouden.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief