Afbeelding
Foto: Maarten Brink

Politiebonden roepen op tot staking tijdens 538 Oranjedag

Door: Redactie Algemeen

BREDA - Gezamenlijke politievakbonden gaan de agenten die werken tijdens 538 Oranjedag oproepen om hun werk neer te leggen. Agenten zullen in die tijd een vakbondsbijeenkomst bijwonen. Agenten voeren al lange tijd actie voor een beter cao. 

Koen Simmers, hoofdbestuurder van de Nederlandse Politiebond, geeft op twitter aan geen andere mogelijkheid te zien. De politie heeft namelijk nog steeds geen nieuwe cao. Daarbij zijn agenten nog niet gevaccineerd, waardoor hun veiligheid dus in het geding is stellen de politiebonden. Ook Maarten Brink, de projectleider van de cao van de politie en voorzitter van ACP Zeeland-West-Brabant heeft de oproep tot het neerleggen van werk geleegd. De politie verdient beter, stelt hij. "Geen cao politie, geen vaccinatie, onduidelijk beleid en dreigende openbare orde problemen geven geen andere keuze."

Er zijn veel mensen fel tegenstander van de organisatie van het 538 feest met 10.000 bezoekers. Of het evenement daadwerkelijk een vergunning krijgt, zal vanavond waarschijnlijk duidelijk worden tijdens een speciaal ingelast spoeddebat van de gemeenteraad.