Afbeelding
Foto: Peter Visser

FC Emmen volgende tegenstander NAC in play-offs

Door: Robbert Temmen Algemeen

BREDA -  FC Emmen is de volgende tegenstander van NAC in de play-offs. De Bredanaars moeten in de play-offs gaan strijden om een plekje in de eredivisie. Donderdag is FC Emmen de tweede tegenstander van de ploeg van Maurice Steijn. Eerder werd met 4-1 afgerekend met FC Volendam.

Op overtuigende wijze bereikte NAC zaterdag de halve finale van de play-offs ten koste van FC Volendam. In het Rat Verlegh Stadion werd met 4-1 gewonnen. Doelpunten van De Rooij, AdilĂ©hou, Fiorini en Maria brachten de ploeg naar de winst.  Daardoor maken de Bredanaars nog steeds kans op promotie naar de Eredivisie. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt er maar over 1 wedstrijd gespeeld, dus GEEN thuis- en uitwedstrijd. Om te promoveren moet donderdag dus FC Emmen verslagen worden, waarna op 23 mei de finale van de play-offs gespeeld wordt. 

FC Emmen

Tegenstander FC Emmen wist op de laatste speeldag directe handhaving in de Eredivisie niet veilig te stellen. Ondanks een overwinning tegen het al gedegradeerde VVV-Venlo eindigde het op de 16e plaats in de Eredivisie. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde op 29 oktober 2019 in een 3-2 overwinning voor NAC. 

De aftrap van FC Emmen - NAC is donderdag 20 mei om 21.00 uur in De Oude Meerdijk.