Foto: Wesley van der Linde

Einde van een tijdperk: Polikliniek Oogheelkunde verhuist als laatste afdeling naar locatie Molengracht

BREDA - De polikliniek Oogheelkunde verhuist vandaag van locatie Langendijk naar de locatie Molengrach. De polikliniek is de laatste Amphia-zorgafdeling die nog op Langendijk is gevestigd. Met de verhuizing komt er een einde aan het tijdperk Amphia Langendijk. Alle zorg is vanaf dat moment geconcentreerd op één locatie in Breda en één locatie in Oosterhout.
Met de verhuizing naar locatie Molengracht beschikt Oogheelkunde over een nieuwe polikliniek en behandelcentrum. De nieuwe polikliniek is ingericht rondom verschillende oogaandoeningen zoals macula, kinderoogheelkunde, glaucoom en staar waardoor afspraken en onderzoeken nog beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Een groot deel van de behandelingen zoals de staaroperaties wordt uitgevoerd in het pas geopende behandelcentrum. Hier wordt er gewerkt met de meest moderne apparatuur en technieken.

Sluiting locatie Langendijk

Hoewel er na 11 juni geen Amphia-zorgafdelingen meer op locatie Langendijk zitten, blijft de locatie voorlopig nog wel geopend. Thebe, De Marq, Echocentrum Focus en de GGD (vaccinaties) bieden hier nog hun diensten aan. Wanneer zij dit najaar de locatie hebben verlaten wordt locatie Langendijk officieel gesloten. Amphia organiseert dan verschillende activiteiten om hierbij stil te staan

Bregje Kop