Foto: Shutterstock

NK Atletiek brengt topatleten zoals Dafne Schippers naar SPRINT

BREDA - Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 juni zijn de beste atleten van Nederland actief op de atletiekbaan van SPRINT. Normaal gesproken zouden extra tribunes geplaatst worden zodat alle Bredanaars deze atleten kunnen aanschouwen. Maar daarvoor komt NK nog net te vroeg. “Via de site nkatletiek.nl en via YouTube zijn de wedstrijden live te volgen. Daar komen ook de naar verwachting vele mooie uitslagen op te staan”, laat SPRINT weten.De wedstrijd in Breda is voor enkele atleten de laatste kans om de limiet voor Tokio te halen. Op de 5000 meter bleef Mike Foppen afgelopen week slechts 0.19 seconden boven de richttijd. Hij start dit weekend in een letterlijke race tegen de klok. Op de sprintnummers zijn de ogen gericht op Dafne Schippers en Churandy Martina. Beiden gaan zeker naar de Spelen, maar willen nog wat sneller lopen in de voorbereiding op dit hoofddoel. Op de 400 meter horden staat een andere wereldtopper aan de start. Femke Bol, de snelste Europese atlete van dit moment, wil in eigen land haar klasse laten zien. Dat geldt ook voor haar estafettemaatje Lieke Klaver. Klaver liep onlangs de 400 meter zonder horden binnen de 51 seconden.

Beste discuswerpster van 2021 
Bij de werpnummers is de aandacht vooral gericht op de beste discuswerpster van 2021, de Groningse Jorinde van Klinken. Bij de mannen staat Denzel Comenentia in de ring om zijn kogel naar verre afstanden te slingeren. Ook de voor SPRINT uitkomende meerkampsters Anouk Vetter, Nadine Broersen en Myke van de Wiel zijn op de eigen baan actief. “Spectaculair wordt ook het polsstokspringen bij de mannen waar Menno Vloon en Rutger Koppelaar elkaar in de richting van de zes meter zullen stuwen. Met 750 deelnemers is op ieder onderdeel een topper aanwezig”, aldus SPRINT.


SPRINT heeft ook voor 2023 deze kampioenschappen opnieuw aangevraagd. Dan zal er met publiek en onderdelen op de Grote Markt weer een Bredaas atletiekfeest worden georganiseerd.