Foto: Big Belly Bar en Garden

Big Belly Bar brengt Bredaas Wit terug naar de stad

BREDA - Wil je een authentiek Bredaas biertje drinken dat driehonderd jaar geleden ook al werd gedronken in de stad? Dan kan je sinds afgelopen weekend bij Big Belly Bar terecht. Zij brachten speciaal voor de opening een vergeten bierstijl terug: Het Bredaas wit.


Big Belly Bar heeft een lastige tijd achter de rug. Zij tekenden namelijk in januari 2020 hun huurcontract voor het pand aan de Prinsenkade. Na een jaar verbouwen waren ze in december klaar om open te gaan, maar daarmee vielen ze precies in de lockdown. Er volgde een lastige periode zonder compensatie vanuit de overheid. Maar inmiddels is de nieuwe bar eindelijk open. Dat begon geleidelijk, maar sinds afgelopen weekend zijn Big Belly Bar en Garden weer in zijn geheel geopend. En om dat te vieren brengt de zaak een ‘nieuw’ biertje op de markt.

Hoewel het Bredaas Wit nu nieuw is, is het drankje eigenlijk enorm oud. Big Belly Bar brengt met het Bredaas Wit namelijk een bierstijl terug die drie eeuwen geleden enorm populair was. “Met onze prachtige plek op de Prinsenkade 3 zitten we pal aan de Haven van Breda, dé plek waar het bier geëxporteerd werd naar ‘Holland’ tussen circa 1550 en 1800. Daarom zijn wij er extra trots op om deze bierstijl terug naar de oorsprong te brengen”, aldus Tom Hensen. De fusten met het bier werden afgelopen weekend door burgemeester Depla symbolisch binnen gehaald vanaf de Haven, en de eer was aan de burgemeester om het eerste Bredaas Wit te tappen.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief