Foto: Peter Visser

Supporters NAC pleiten voor rust: ‘Wij steunen de RvC’

BREDA - De supporters van NAC hebben in een gezamenlijk statement gereageerd op de grote onrust die leeft binnen de club. Die onrust werd vergroot toen de supporters afgelopen week ‘gepaste acties’ aankondigden als Steijn niet zou opstappen. Dat werd door sommigen geïnterpreteerd als een dreigement, maar was zo nooit bedoeld. Met de acties doelden de supporters op de plaatsing van een klaagmuur bij het stadion. Maar om een positieve impuls te geven aan de situatie zal die muur veranderd worden in een wensmuur.


NAC Breda heeft een roerig weekend achter de rug. Zaterdag werd bekend dat Maurice Steijn mede vanwege de bedreigingen aan zijn adres zijn taak als trainer neerlegde. Een dag later kwam de Telegraaf met het nieuws dat de drie grootaandeelhouders van NAC zich terugtrekken vanwege de situatie. 

De supporters kwamen daarbij in kwaad daglicht te staan. In een gezamenlijk statement van onder andere Breda Loco’s Fr0nt76 en Stichting van G reageren zij daar nu op. “In ons statement van vorige week kondigden wij gepaste acties aan. Iedereen in en rond NAC die ons kent weet dat wij daarmee nooit op geweld of dreigementen doelen, maar altijd op scherp ludieke manier de druk opvoeren. Voor afgelopen zondag hadden wij dan ook al een Bredase klaagmuur in elkaar geschroefd. Het idee was om de klaagmuur voor het stadion te zetten waar supporters een boodschap achter konden laten om hun onvrede te uiten.” De supporters voelen zich dan ook ‘voor de bus gegooid’ nu dat zij in de beeldvorming worden gezien als de reden dat de aandeelhouders zich terugtrekken.

Aan verwijten willen de supporters echter niet meer doen. Zij kiezen samen voor een positieve aanpak, en spreken in hun statement het vertrouwen uit naar de raad van commissarissen. “Wij geloven erin dat zij orde op zaken kunnen stellen en de beschadigde verhoudingen kunnen repareren. De gesprekken die wij de afgelopen dagen met de RvC gevoerd hebben geven ons dat vertrouwen. Zij lopen niet weg voor de huidige problemen.”

De klaagmuur zal dan ook niets meer geplaatst worden. In plaats daarvan maken de supporters van de klaagmuur een wensmuur. “Vanaf woensdag 17.00 uur staat de wensmuur bij het stadion. Wij roepen iedereen op om iets positiefs over NAC op de muur te komen kalken. Een mooie herinnering, een wens voor komend seizoen of voor verder in de toekomst.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief