Foto: Breda Maakt Mij Blij

Breda Maakt Mij Blij helpt broeder Isaac af van 15.000 kilo overschot kaas

BREDA - De monniken van de historische Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot hebben een groot probleem. Door de coronacrisis zitten zij met een kaasoverschot van 15.000 kilo. Daarom komt het team van Breda en Tilburg Maakt Mij Blij in actie. 


De Brabantse monniken van Abdij Koningshoeven produceren al jaren kazen van geiten- en koeienmelk. Maar toen zowel de winkels als de proeflokalen hun deuren moesten sluiten, werd er geen kaas meer verkocht. Het gevolg? Een overvolle kelder met kaas én geen inkomsten. “En die inkomsten uit onze kaasverkoop hebben we hard nodig”, vertelt broeder Isaac. “Niet voor onszelf, maar voor de bevolking van Sanje in Oeganda die wij er altijd mee steunen.”

Tijd voor actie dus, besloot Breda Maakt Mij Blij. Toen Thibaud van der Steen van Breda Maakt Mij Blij werd gewezen op het kaasoverschot in Berkel-Enschot, nam hij meteen contact op met broeder Isaac. Die was direct enthousiast. Thibaud: “Ik hoefde niet eens uit te leggen wie wij zijn, want hij kende ons al van de reddingsactie voor de zusters uit Oosterhout.” Voor hen werden er vorig jaar in een paar dagen tijd 20.000 flessen wijn door het hele land verkocht.

Via het platform van Breda Maakt Mij Blij kan je nu deze ambachtelijke kazen kopen. Per stuk, maar ook combinaties met La Trappe bieren, kaaskoekjes en honing zijn mogelijk. “Tijdens onze laatste pick-up was Broeder Isaac aanwezig om de Bredanaars te laten proeven van de kazen, en de reacties waren geweldig”, vertelt Thibaud. “Ik hoop dan ook dat veel mensen deze reddingsactie zullen steunen, want zeg nou zelf: Deze kazen smaken toch naar meer?”

Bestellen kan via www.bredamaaktmijblij.nl of via de social media kanalen. De kaaspakketten worden thuisbezorgd of kunnen worden opgehaald. Het ophaalmoment is op zaterdag 10 juli bij Brouwerij Frontaal in de Belcrum of bij Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot.

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief