Afbeelding
Foto: Blend Breda

Nieuwbouwproject Blend Breda: Heuvel wordt 75 herenhuizen rijker

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Ontwikkelaars Nederlandse Bouw Unie (NBU) en Maas-Jacobs slaan wederom de handen ineen. Na de realisatie van Nieuw Mertersem! in de Heuvel, is Ontwikkelingscombinatie NBU / Maas-Jacobs nu druk bezig met de ontwikkeling van 75 herenhuizen in de wijk. Het project heeft de naam Blend Breda, en de verkoop staat gepland voor het najaar. 

De 75 koopwoningen van Blend Breda worden gerealiseerd vlakbij de bouwlocatie van Nieuw Mertersem!, aan de andere zijde van het Dr. Struyckenplein. Het project van de ontwikkelingscombinatie maakt onderdeel uit van de grotere vernieuwingsopgave aan de zuidoostzijde van het Dr. Struyckenplein. De woningen worden gerealiseerd in 3 bouwblokken. Twee daarvan zijn gelegen tussen het Planciusplein en de Hudsonstraat. Het 3e bouwblok is gelegen tussen de Hudsonstraat en de Roggeveenstraat. 

Blend Breda voorziet in 4 woningtypen, namelijk L, XL, XXL en XXXL. De typenaanduiding geeft het al aan: Het gaat om 75 ruime herenhuizen. Die ruimte wordt gecreëerd doordat ze worden opgebouwd uit 3 woonlagen én een zolderverdieping. Daarnaast zijn de woningen op de begane grond standaard uitgebouwd. Dit resulteert in een woonoppervlakte, afhankelijk van het type, van circa 100m2 tot circa 145m2. De woningen worden in een mooie omgeving gerealiseerd; duurzaam wonen in het groen staat in de nieuwe planopzet centraal. Auto’s worden aan het zicht onttrokken door het parkeren te clusteren in zogenaamde parkeerkoffers die gelegen zijn tussen de nieuwe bouwblokken. Hierdoor is er ruimte om het groene karakter van het Planciusplein door te trekken in de straten van Blend Breda.

Evenement

Om serieus woningzoekenden al vóór de zomervakantie een sneak preview te geven, wordt op donderdag 15 juli het ‘Bekend met Blend Event’ georganiseerd. Tijdens het ‘Bekend met Blend Event’ worden geïnteresseerden op de projectlocatie in shifts op de hoogte gebracht van de nieuwbouwontwikkeling. Zowel de ontwikkelaar als de architect zullen vertellen hoe dit project tot stand is gekomen. Ook nemen de makelaars de aanwezigen mee voor een rondje over de projectlocatie. 

Inschrijven voor het event kan tot en met maandag 12 juli op de website van Blend Breda.