Prima zomerweer aankomende week voor buitenactiviteiten.
Prima zomerweer aankomende week voor buitenactiviteiten. (Foto: Nico Koevoets.)

Weerbericht Breda: ‘Het wordt een aangename zomerweek’

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor maandag 19 juli en de komende dagen.


Het algemene weerbeeld ziet er komende week een flink stuk gunstiger uit dan afgelopen gitzwarte week. Een hogedrukzone boven de Britse eilanden met centrum west van Ierland gaat ons weer bepalen. Aan haar oostflank trekt maandag wel nog een zwak koufront naar het zuiden. Het zal geen neerslag brengen.

Het weer voor de komende dagen
Dinsdag 20 juli
Ook dinsdag is het ideaal vakantieweer. Prettig ‘doe-weer’. Zon en (stapel)wolken wisselen elkaar af, maar het blijft opnieuw droog. De wind blaast zwak (2 Beaufort) uit het noorden. Middagtemperaturen tot 25 graden.

Woensdag 21 juli
Behalve om iets actiefs te ondernemen, is het deze week ook prettig toeven op het terras. Woensdag in grote lijnen weinig verandering. Een zwak noordenwindje van 2 Beaufort waarbij de zon en stapelwolken met elkaar stuivertje wisselen. Maxima rond de 26 graden.

Donderdag 22 juli
Voor donderdag een herhaling van zetten. Droog, afwisselend zon en stapelwolken. De zon heeft daarbij de overhand. Een zwakke noordoostenwind en het kwik dat opnieuw iets verder klimt naar rond de 27 graden.

Zo was het weer zondag 18 juli 2021
Maximumtemperatuur: 28,5 graden
Minimumtemperatuur: 14,3 graden
Neerslag: droog
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld maandag 19 juli 2021 om 12:00 uur