Foto: Lisa Tang

Kattenliefhebbers opgelet: Het fotoboek van de katten van Breda is uit

BREDA - Is jouw kat altijd in de straten van Breda te vinden? Dan kan het zomaar zijn dat je een foto van jouw kat terug kan vinden in het gloednieuwe fotoboek Cats in Breda. Het boek is gemaakt door Lisa Tang. “Toen ik naar Breda verhuisde, ben ik katten gaan fotograferen om de stad te leren kennen.”


Lisa Tang groeide op in Maleisië, en verhuisde in 2012 naar Breda. Om haar nieuwe stad wat beter te leren kennen, trok ze met haar camera regelmatig de verschillende wijken in. Daar fotografeerde ze alle katten die ze tegen kwam. “Wat begon als een goede manier om Breda te leren kennen, werd zo al snel een serieus project”, vertelt Lisa.

Lisa deelt haar foto’s op de instagrampagina Cats in Breda. En dankzij een geslaagde crowdfunding kon ze ook een boek maken. Daarin plaatste ze ruim 250 geselecteerde foto’s van katten in Breda met daarbij al haar ervaringen van de wandeltochten, afspraken en geschreven impressies van de kat. Zo werd het een boek met zowel honderden prachtige foto’s als vele bijzondere verhalen.

Afgelopen zaterdag was de officiële boeklancering van Cats in Breda in de Mezz. “Er waren in totaal 60 mensen gekomen”, vertelt Lisa. “Iedereen was heel enthousiast en super verrast met het resultaat van het boek! Ze hadden niet verwacht dat het boek zo mooi is geworden! Het was een bitter en sweet moment voor sommige gasten. Sweet omdat hun katten in het boek staan, bitter omdat aantal katten die ik gefotografeerd heb onlangs ook overleden zijn. Dit maakt het boek een mooie herinnering voor ze. “

Het boek is te koop in diverse Bredase boekhandels, zoals de Vrijeboekhandel en Kemenade & Hollaers.


Cats in Breda Instagram

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief