Foto: Shutterstock

Van Mario Kart tot FIFA: jongeren kunnen skills laten zien tijdens Bredase e-sporttoernooien

BREDA - Jongeren hoeven zich deze zomer niet te vervelen. Met SummerVibes heeft de gemeente, samen met partners, voor een programma vol activiteiten gezorgd. Eén van die activiteiten zijn de fysieke e-sporttoernooien. Deze wedstrijden vinden plaats op vier locaties in de stad.


Alle jongeren vanaf 10 zijn deze zomervakantie welkom om de uitdaging aan te gaan tijdens een e-sporttoernooi. Breda Actief organiseert samen met Gemeente Breda, mCon esports, NAC Maatschappelijk en Breda University vijf toernooien inclusief verschillende gaming activiteiten op vier locaties door de stad. 

Elke week staat een andere game centraal. Zo kunnen jongeren meedoen aan een Mario Kart, Pokémon GO, Rocket League, FIFA21 en Super Smash Bros. Ultimate toernooi. Daarnaast zijn er op de locaties nog verschillende sportieve en gaming activiteiten. Jongeren kunnen hun ‘skills’ laten zien tijdens een FIFA Skillgame en kunnen fysiek tegen elkaar strijden tijdens een potje real life Super Smash Bros. Ultimate. Ook geeft freestyle voetballer Nasser El Jackson een show. Deze is op woensdag 11 augustus bij voetbalvereniging WDS’19.

Inschrijven
Inschrijven voor de toernooien kan via www.breda-actief.nl/summervibes2021. Gewoon langskomen kan ook. Wel is het zo dat iedereen die zich inschrijft voor een toernooi voorrang krijgt op deelnemers die zich niet van tevoren aanmelden.

SummerviBes 2021

Naast de E-sporttoernooien zijn er deze zomervakantie nog meer verschillende activiteiten. Kinderen en jongeren die niet op vakantie gaan vanwege corona kunnen met SummerviBes genieten van zo’n 130 gratis activiteiten verspreid over de wijken in de stad op het gebied van sport, cultuur, creativiteit en muziek. Het hele programma is te bekijken via www.summervibesbreda.nl.

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief