Foto:

Nieuwe coronaregels vanaf 8 augustus: ‘Alleen Nederland terug in met vaccinatie of negatieve PCR-test’

BREDA - Demissionair minister-president Mark Rutte en Hugo de Jonge hebben maandagmiddag, na afloop van een coronaoverleg met betrokken ministers, een korte persconferentie gegeven. Daarin werd onder andere aangegeven dat alle landen binnen de EU een gele of groene kleurcode krijgen, waardoor het makkelijker wordt erheen te reizen. 


Geen enkel EU-land wordt ontraden als vakantieland, ook niet Spanje of Portugal die kampen met veel besmettingen. Dat meldt de NOS. Je mag dus wel naar die landen toe reizen, maar de regels om vervolgens Nederland weer terug binnen te komen worden wel strenger. Vanaf 8 augustus moet je namelijk, om een nieuwe golf besmettingen te voorkomen, een coronabewijs kunnen laten zien. Dat kan door middel van een volledige vaccinatie of een negatieve PCR- of antigeentest. Pas als die negatief is, mag je Nederland in. De PCR-test mag maximaal 48 uur oud zijn, een antigeentest maximaal 24 uur.

Geen meerdaagse festivals

Daarnaast lieten Rutte en De Jonge weten dat er tot 1 september een streep gezet wordt door meerdaagse festivals, zoals Lowlands, Down the Rabbit Hole en Mysteryland. De festivals waren al opgeschort tot medio augustus, daarna zou het kabinet zich er opnieuw over uitspreken. “Helaas is het niet verantwoord om die evenementen door te laten gaan”, zei demissionair premier Rutte. Voor ééndaagse festivals is er nog geen duidelijkheid. Het kabinet wil op 13 augustus laten weten of ze door kunnen gaan.

Remko Vermunt
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief