Foto: PlanBreda

Breda gaat Ceresstraat vergroenen en ontharden

BREDA - De gemeente Breda wil de Ceresstraat vergroenen en ontharden. Daarvoor is nu een voorlopig ontwerp gemaakt. Bredanaars kunnen tot eind augustus op het plan reageren.


De gemeente heeft een ontwerp gemaakt waarbij een deel van de huidige verharding aan de Cerrestraat bij de voormalige brouwerij wordt vergroend. Voor het kantoorgebouw de Drie hoefijzers zal een haag worden aangebracht. Hierdoor wordt het grote, verharde voorplein vergroend en krijgt het gebouw een nette entree. Op het brede trottoir langs het brouwhuis wordt bovendien een groenvak gecreëerd. Omdat het huidige trottoir erg ruim is, blijft er ook na de realisatie van het groenvak genoeg ruimte op het trottoir over. 

Daarnaast zullen er in de Ceresstraat ook bomen worden toegevoegd om meer schaduw in de straat en op de pleinen te creëren. Hierdoor ontstaan er een paar koele plekken. De bomen op de twee pleinen worden toegevoegd bij het aanwezige zitelement.

De Ceresstraat is een van drie projecten waar Breda gaat vergroenen en ontharden. Naast de Ceresstraat gaat het om de Zijlstraat en Boschstraat.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief