Afbeelding
Foto: Brabantse Delta

Maandenlang baggerwerkzaamheden in de Bieberg

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Waterschap Brabantse Delta is deze week gestart met het baggeren van de zandvang Bieberg. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind december afgerond. Omwonenden kunnen onder meer last hebben van stank.

Waterschap Brabantse Delta is deze week gestart met het baggeren van de zandvang Bieberg. Bagger maakt watergangen ondieper en verlaagt het zuurstofgehalte in het water. Door te baggeren wordt een sliblaag van de waterbodem verwijderd. Deze sliblaag bestaat uit kleideeltjes, plantenresten en zwerfvuil. 

Door te baggeren houdt het waterschap de watergangen diep genoeg en blijft de water aan- en afvoer gegarandeerd. Daarnaast verbetert de waterkwaliteit en krijgen planten, vissen en overige (water)dieren een betere leefomgeving.  

Op het overzichtskaartje (onderaan) staat oranje omlijnd het te baggeren traject.  

Wat merken omwonenden?

De aannemer voert de werkzaamheden uit op werkdagen tussen 07:00 uur en 18:00 uur. De  werkzaamheden kunnen in de directe omgeving zorgen voor licht- en geluidshinder en mogelijk stankoverlast. Daarnaast kan enige verkeershinder ontstaan door transportverkeer. Dit  transportverkeer rijdt via de Ulvenhoutselaan en de Allerheiligenweg.  

Verder vinden er op diverse locaties snoeiwerkzaamheden plaats om ervoor te zorgen dat er voldoende werkruimte is.


Afbeelding