Foto: NAC street league

OLV en de Wildert kronen zich tot winnaars op feestelijke Finaledagen van NAC Street League

BREDA - Het NAC Street League seizoen is donderdag knallend afgesloten op parkeerterrein P5, naast het Rat Verlegh Stadion. Afgelopen week hebben scholen uit Breda genoten van een feestelijk sportfestijn. De Wildert won de finaledagen in de Junior Street League, en het OLV won bij de NAC (Ladies) Street league.


Het programma van de finaledagen stond in het teken van de geschiedenis van NAC. Deelnemers zijn  door middel van voetbal gerelateerde spellen ondergedompeld in het thema. Het terrein bevatte vijf verschillende zones met elk een gebeurtenis uit de geschiedenis van NAC. Teams konden de strijd aangaan tijdens voetbalwedstrijden, voetvolley, Hoeks Zonwering schieten, vol overgave voetbalbowlen en nog veel meer. 

Gedurende de finaledagen is er door DJ FeestRay samen met Chapeau Productions een feestje van gemaakt. Alle deelnemers streden voor verschillende (individuele) prijzen. Zo zijn er prijzen verdeeld, niet alleen op voetbalkwaliteiten op de dag zelf zoals bij Hoeks Zonwering en Kober, maar ook op basis van sportiviteit. De winnaar van het gehele seizoen is bekroond met de hoofdprijs: een schoolreis voor het gehele leerjaar. 

NAC Junior Street League 
Dinsdagochtend en dinsdagmiddag was het de beurt aan de deelnemers van de NAC Junior Street  League. Zij mochten als eerste het terrein betreden en genieten van de muziek. Na een openingsact met spelers Nathan de Raes, Awale Ismael, Aimé Omgba en Stef de Wijs van NAC onder 21, was het tijd voor de speelrondes. Tijdens de rondes zijn nog veel punten behaald om die winnende plek te bemachtigen. Uiteindelijk mocht de Wildert met de hoofdprijs naar huis. Zij zijn de winnaar van de NAC Junior Street League van seizoen 21/22.  

NAC (Ladies) Street League 
Op donderdag zijn de jongens en de meiden van de NAC (Ladies) Street League de strijd met elkaar  aangegaan. Iedereen gaf voor de laatste keer dit seizoen alles om punten binnen te halen. De prijzen zijn verdeeld en de uiteindelijke winnaar van de NAC (Ladies) Street League is OLV Lyceum geworden.

Project NAC Street League  
Aan de NAC Street League nemen leerlingen van negentien Bredase basisscholen, negen middelbare scholen en vijf basisscholen uit Geertruidenberg het tegen elkaar op tijdens dé straatvoetbalcompetitie. Deelnemende scholen kunnen niet alleen punten behalen door het winnen van de wedstrijden, maar ook door het vertonen van sportief en respectvol gedrag op én rondom het veld. Tijdens het programma worden ook workshops gegeven over actuele maatschappelijke thema’s.  


NAC street league

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief