Afbeelding
Foto: Poppodium Phoenix

Poppodium Phoenix herrijst alsnog uit de as

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De deuren van de Stokvishallen kunnen nu eindelijk open en de stekker van Phoenix kan er weer terug in! Dit komt onder andere door een sponsoring van Grolsch, een crowdfunding campagne die werd opgezet door een groep jonge muzikanten en bovenal door de keiharde inzet van de vrijwilligers.

Zondag 11 September opent Phoenix weer de deuren voor publiek met de eerste zondag jamsessie op de nieuwe locatie. Wethouder Marike de Nobel zal Phoenix dan officieel openen. Voor Phoenix zijn de jamsessies het moment waarop alle activiteiten samen komen. Hier is ruimte voor subculturen, ontstaan nieuwe bandjes en alle instrumenten en muziekgenres zijn welkom.

Op 1 Juni trok Phoenix de stekker eruit en legde daarmee alle activiteiten stil. Phoenix dreigde failliet te gaan door de tegenslagen van de coronacrisis en doordat de verbouwing die nodig was voor de verhuizing naar de Stokvishallen langer duurde dan gedacht terwijl de oude loods al werd gesloopt.

Vanaf 11 september is Phoenix weer geopend van dinsdag t/m zondag en kunnen bands weer komen repeteren. Ook de wekelijkse jamsessie op zondag gaat weer door. De rest van de activiteiten waaronder de concerten staan nog even op een laag pitje in verband met het tekort op de begroting. Om het tekort op te lossen hoopt Phoenix nog steeds op steun van Gemeente Breda, maar daarnaast kijken zij ook naar andere oplossingen. Donaties via de crowdfundingpagina zijn nog steeds meer dan welkom.

Omdat Phoenix lang heeft stil gestaan is het aantal vrijwilligers terug gelopen, maar door de United Tunes jongerenuitwisseling die dit jaar haar 30-jarige bestaan vierde zijn er ook weer veel nieuwe jonge vrijwilligers bijgekomen. Zij staan te popelen om weer op het podium te staan en ook als vrijwilliger aan de slag te gaan. Wil jij ook een steentje bijdragen en onderdeel worden van deze gezellige muzikale vriendengroep? Neem dan contact op via www.poppodiumphoenix.nl