Afbeelding
Foto: Nieuwbouw Park Langendijk

Nieuwbouwwijk op zoek naar straatnamen

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - Voor de nieuwe wijk die Park Langendijk gaat heten mogen Bredanaars de straatnamen bedenken. Onlangs is gestart met de sloopwerkzaamheden van het oude Amphia ziekenhuis en ondertussen wordt achter de schermen gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe wijk. En daarom wordt er gezocht naar straatnamen die passen bij de historie van het oude Amphia ziekenhuis of bij deze nieuwe woonwijk. 

De naam Park Langendijk verwijst naar de naam van het oude ziekenhuis en de straat waar wijk aan grenst. Zoals de naam al doet vermoeden wordt het een woonwijk waar veel aandacht komt voor groen. De ontwikkelaars vinden het belangrijk dat de straatnamen ook echt bij de nieuwe wijk passen. Het kan dus een knipoog zijn naar het verleden, toen op de locatie nog het Amphia ziekenhuis stond, of passen bij het heden en de toekomst: Een nieuwe groene stadswijk grenzend aan het Zaartpark. 

Volgens ontwikkelaars wordt het geen doorsnee nieuwbouwwijk. Om de ziel van het terrein te behouden, blijft het oude Diaconessengebouw staan. Het gebouw wordt omgebouwd tot bijzondere woningen en daaromheen komen rij- en hoekwoningen, twee onder één kapwoningen maar ook appartementen en zowel koop als huur. Het doel is dat een mix van verschillende type mensen hier een nieuw thuis krijgen.