Afbeelding
Foto: Ikea

Geen Black maar ‘Bring Back Friday’ bij Ikea Breda

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Wethouder Duurzaamheid Peter Bakker heeft vanochtend een bezoek gebracht aan Ikea. Daar vindt vandaag Bring Back Friday plaats, een tegenhanger van Black Friday.

Dat het vandaag Black Friday is, is niet te missen. De mailtjes met Black Friday Deals stromen binnen, en ook in het straatbeeld is de term niet te missen. Ikea doet daar bewust niet aan mee en startte juist een tegenhanger: Bring Back Friday. Met deze campagne wil IKEA duurzaam consumeren stimuleren door bewustzijn te creëren over de levensduur van producten. Door meubels een tweede kans te geven, belanden ze niet vroegtijdig bij het grofvuil. En dat sluit goed aan bij de portefeuille Duurzaamheid van wethouder Peter Bakker. Daarom bracht hij vandaag een bezoek aan het Bredase filiaal om de duurzame tegenhanger van Black Friday bij te wonen.

Hoe het werk
Klanten die hun oude meubel tussen 14 en 25 november via de Meubel inruilservice terugverkopen aan IKEA, krijgen een extra 50 procent van de inruilwaarde terug. Via de Circular Hub wordt het product voor de inruilwaarde verkocht aan een nieuwe eigenaar. Vorig jaar werden 4.000 producten ingeleverd tijdens de Bring Back Friday campagne.

De Circular Hub - voorheen de Koopjeshoek - is het hele jaar geopend. IKEA wil met de Circular Hub gebruikte meubels of meubels met een krasje een tweede kans geven en de levensduur van meubels verlengen. Klik hier voor meer informatie over Bring Back Friday.